fbpx

18-11-2018 tot 06-01-2019: Zin in Oosterland, Oosterland

Expositie van Marian Daems Keramiek en Han Reeder, van 18 november t/m 06 januari 2019. Opening op zondag 18 november om 15.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Marian Daems (Amsterdam 1966) bouwt voertuigen, vaartuigen, mensen en gebouwen uit platen klei. De huid van haar werkstukken is niet glad, maar wordt bewerkt met verschillende soorten klei en structuren. Dit zorgt voor de kenmerkende textuur in haar werk. Marian Daems wil dat de klei zichtbaar blijft: klei moet kunnen blijven ademen en niet verdwijnen onder een dikke laag glazuur.

Zij haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven en benadert dit met een dosis humor. Marian is sinds 1990 bezig met het vervaardigen van keramieken beelden. Na haar eerste keramiekcursus volgde zij de keramische vakopleiding aan de SBB in Gouda en met de opgedane technieken, kennis en ervaring experimenteerde en ontwikkelde zij zich steeds verder in de keramiek.

Naast het vervaardigen van eigen werk, biedt ze twee dagen in de week dagbesteding aan een groep mensen met een verstandelijke beperking.

Han Reeder

Sinds begin jaren tachtig actief als professioneel beeldend kunstenaar; op dit moment vooral als schilder en fotograaf. In de fotografie probeer ik het licht z’n talloze verschijningsvormen te ontfutselen. De foto’s hier in de kerk zijn daar voorbeelden van. Ze komen uit mijn fotoseries “Nissen in middeleeuwse kerken”en “Bloemstillevens”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies. Meer informatie? Bekijk de privacyverklaring.